ja hartje

Zorgcentrum Sint Joris

Woonzorgcentrum in Oirschot

Woonzorgcentrum Sint Joris ligt midden in het centrum van Oirschot. Handig, want veel voorzieningen, zoals winkels en het openbaar vervoer, zijn op loopafstand. Sint Joris lééft. We hebben een gezellig leefplein waar bewoners en gasten lekker koffie kunnen drinken en bijpraten. Je treft er ook een winkel, een kapsalon en een eigen kapel die vrij toegankelijk zijn. En als het weer het toelaat? Dan kunnen onze bewoners genieten van de mooie tuin met jeu de boules baan. Vanzelfsprekend organiseren we ook veel verschillende activiteiten voor onze bewoners.

In ons Sint Joris huis wonen 110 cliƫnten. Ze hebben allemaal een eigen kamer met open keuken en een douche- en toiletruimte.

Binnen Sint Joris hebben we ook een speciale afdeling voor dementerenden: De Nachtegalen. Deze afdeling bestaat uit vier kleinschalige woningen die direct aan de centrale tuin liggen. Ieder woning is ingericht voor acht bewoners. Elke woning heeft twee centrale badkamers. Er is geen eigen sanitair op de kamer van de bewoner.

De medewerkers van de Nachtegalen hebben een rijke ervaring in het omgaan met dementie. Ze leveren belevingsgerichte zorg: de bewoner bepaalt. Als een bewoner wil uitslapen kan dat. Wil een bewoner een keer niet in de douche? Dan accepteren de medewerkers dit. Ze bewegen mee met de behoefte van onze bewoners en bewaken de rust. Onze bewoners varen daar wel bij.

Rondom Sint Joris tref je tien aanleunwoningen van Joris Zorg en 72 aanleunwoningen van woningcorporatie WoonInc.

Wil je alvast een even binnenkijken bij Sint Joris? Dat kan met deze korte video.