ja hartje

Zinvolle dag en activiteiten

JA, ik wil een zinvolle dag

We bieden een gevarieerd aanbod van activiteiten voor een zinvolle dag voor de bewoners van onze zorgcentra. Zij bepalen zelf wat zij verstaan onder een zinvolle dag. Hier geven we zo goed mogelijk invulling aan. De welzijnsmedewerkers spelen in wat er per dag nodig is. Onze prettig ingerichte huiskamers bieden volop mogelijkheden voor activiteiten. Bij mooi weer vertoeven we heerlijk in de tuin. Niks moet en er kan heel veel.

In het aanbod zoeken we samen met bewoners naar de juiste mix tussen gewone, dagelijkse activiteiten en speciale activiteiten en vieringen. Denk aan geheugentraining, seniorengym, bloemschikken, sjoelen, kaarten, tuinieren en koken. En aan grotere activiteiten zoals een dia-avond of een optreden van een muziekgroep. Feestdagen als Kerstmis en Pasen vieren we ook samen.

Verder komt regelmatig een miMakker van stichting miMakkus langs om eens op een andere manier contact te maken. Veel bewoners genieten hier zichtbaar van. Een bewegingsagoog van Corpus Novum verzorgt de seniorengym. Samen bewegen is leuk en gezond.

De inzet van zorgtechnologie neemt ook bij de activiteiten een steeds grotere grotere plek in. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Bewoners kunnen vaker zelfstandig en veilig naar buiten. Sensoren bij de erfafscheiding geven een signaal wanneer een bewoner te ver weg gaat. Zo combineren we zorg en technologie op een positieve manier.

Wij ondersteunen ook bij beeldbellen. Hierdoor wordt bellen met familie en vrienden veel leuker.