ja hartje

Dementiewijzer

JA, ik vind antwoord op mijn vraag over dementie

Mag iemand met dementie nog autorijden? Het antwoord op deze en 19 andere veelgestelde vragen vindt u in de gloednieuwe dementiewijzer. Samen met Amaliazorg, Archipel en Valkenhof hebben we deze handzame dementiewijzer gemaakt. Door deze wijzer willen wij familie, vrienden en kennissen van iemand met dementie op een laagdrempelige manier informatie geven over dementie. Met de tips en antwoorden kun je nog beter aansluiten bij de belevingswereld van je naaste. De dementiewijzer bestaat uit 20 veel gestelde vragen met antwoorden en 20 communicatietips.

Om je te ondersteunen

Verplegings-, Verzorgings- en Thuiszorgorganisaties in onze regio en het CZ zorgkantoor werken aan het vernieuwen en verbeteren van de ouderenzorg. De overheid heeft hiervoor extra middelen beschikbaar gesteld. Hieruit is de dementiewijzer ontstaan. De zorgtrajectbegeleiders in de regio bieden de dementiewijzers kosteloos aan zoveel mogelijk mantelzorgers van thuiswonende cliënten met dementie aan. Ook bij het Alzheimercafé kun je een gratis exemplaar krijgen. Daarnaast komen op verschillende plekken in Oirschot inkijkexemplaren te liggen bijvoorbeeld bij praktijkondersteuners. Maar je kunt nu ook alvast een kijkje nemen in de dementiewijzer.

Uw ervaring met de dementiewijzer

Vanuit het project Voorliggend Veld, waaruit de wijzers betaald zijn, is het ook belangrijk om te meten hoe de dementiewijzers ontvangen worden. Daarom willen we je vragen om een korte vragenlijst in te vullen: https://nl.surveymonkey.com/r/2ZVRFLW.

We hopen op veelvuldig gebruik van de dementiewijzer. Heb je nog vragen, dan kun je deze stellen aan: Monique Nouwens, vrijwilligerscoördinator: monique.nouwens@joriszorg.nl.