ja hartje

Themabijeenkomst 2020

Gedurfd, vernieuwend en waardevol

Oktober 2020: Een keer per jaar komen de verschillende raden van Joris Zorg samen om een relevant en actueel thema te bespreken. Ook de wijk-, regie en coördinerend verpleegkundigen sluiten aan. Het thema van dit jaar ‘Het nieuwe normaal, zo gewoon als kan’ heeft alles te maken met de situatie waarin wij ons op dit moment bevinden.

De uitbraak van COVID-19 heeft de wereld op haar grondvesten doen schudden. Ook onze omgeving, ons werk en ons contact met anderen zijn flink veranderd. We gaan in gesprek over hoe we samen kunnen werken en leven in een wereld die nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat de bijeenkomst dit jaar anders dan anders is, zal iedereen begrijpen. Geen fysieke ontmoeting, maar wel een online evenement.

Het is geen zwart-wit, maar genuanceerd

In onze maatschappij hoor je steeds meer harde geluiden van voor- en tegenstanders wat betreft het coronabeleid. Maar in de zorg is er vaak geen sprake van een keuze tussen a of b. Gemaakte beslissingen hebben invloed op de levens van velen. Daarom gaan we met elkaar de dialoog aan. Er moet ruimte zijn voor afwegen van belangen, kijken door de ogen van de ander en het aanbrengen van nuance.

Samenspel in de zorg

Onderwerpen als de bezoekregeling, vaccineren en de samenwerking komen aan bod. Welke richting willen we met zijn allen op in deze tijd die zo anders is dan we gewend zijn? Het samenspel in de zorg voor onze ouderen en kwetsbaren blijkt hierin eens te meer een belangrijk punt. Alleen met zijn allen kunnen we zo optimaal mogelijke zorg blijven bieden.

Nieuwe leercurve in digitalisering

Het laatste half jaar zijn we bedreven geraakt in online vergaderen. We merken dat we samen een nieuwe leerronde zijn gestart op het gebied van digitalisering. Maar een online event met livestream, debatkamers en opnames in een studio is toch andere koek. Gelukkig vinden we in Spectrum AV een betrouwbare en professionele partner wat betreft de techniek. Met goed advies, uitgebreide voorbereiding en on-the-spot technische ondersteuning tijdens de bijeenkomst.

Themadiner 2020

Verwennerij van Daily Fresh Food

Daily Fresh Food is onze vaste partner in de maaltijdvoorziening voor onze cliënten en verzorgt deze avond ons diner. Ze willen graag iets extra’s voor ons doen, in deze lastige tijd. Daarom hebben ze kosten noch moeite gespaard om alle deelnemers te voorzien van een overheerlijk diner. Iedereen krijgt een mooie maaltijdbox met vijf gerechten en een fles lekkere wijn. Tot in de puntjes verzorgd en persoonlijk door de koerier van DFF thuisbezorgd.